انواع سرآشپز و وظایف آن در رستوران
شهرت هر رستوران به سرآشپز آن است. بنابراین مسئولیت های یک سرآشپز، برای ایجاد یا خدشه دار کردن اعتبار یک غذا، بسیار مهم است. در این مطلب، درمورد انواع سرآشپز و وظایف آن در رستوران صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
دسته های مختلف سرآشپز ها در رستوران ها
سرآشپز، ۹۰ درصد مسئول دستاورد هایی است که یک رستوران به دست می آورد. علاوه بر زیبایی هنری رستوران و سایر ویژگی های جذاب برای مشتری، غذایی که در آن سرو می شود، اولین عنصر برای افزایش شناخت آن است.
همانطور که هر شغلی سلسله مراتبی دارد، رستوران نیز انواع مختلفی از سرآشپز ها دارد. فعالیت های سرآشپز به موقعیت خاص آنها بستگی دارد. حال نگاهی به دسته های مختلف سرآشپز های استاندارد در اکثر رستوران ها بیندازیم:
۱.سرآشپز اجرایی
وظایف و مسئولیت های سرآشپز:
_پخت و پز وظیفه آنها نیست.
_نقش آنها در درجه اول، مدیریت کلی آشپزخانه است.
_آنها مسئول راه اندازی چندین رستوران هستند.
_نقش آنها همچنین شامل کنترل هزینه های آشپزخانه است.
_یکی دیگر از وظایف ضروری، برقراری ارتباط با تامین کنندگان و ایجاد منوهاست.
موقعیت “سرآشپز اجرایی” فقط در موسسات بزرگ یافت می شود.
۲.زیر سرآشپز یا سرآشپز دوم
وظایف و مسئولیت های سرآشپز دوم:
_مسئول برنامه ریزی کارکنان آشپزخانه است.
_به جای سرآشپز وقتی نیست، کار می کند.
_مسئول مدیریت موجودی آشپزخانه است.
_مراقب نظافت سازمان است.
_او همچنین کل کارکنان را آموزش می دهد.
_یکی از وظایف دیگر او، نظارت بر چرخش به موقع محصولات غذاییست.
_به طور فعال در عملیات روزمره آشپزخانه شرکت دارد.
مشابه سرآشپز، زیر سرآشپز نیز در موسسات کوچک یافت نمی شود.
۳.سرآشپز مهمانی یا آشپز خطی
وظایف و مسئولیت های سرآشپز خطی:
_اجرای یک بخش یا بخش خاص از آشپزخانه
چند مسئولیت کلیدی سرآشپز در رستوران
۱.توسعه دستورالعمل های جدید
یک سرآشپز، مسئول تهیه دستورالعمل های جدیدتر است. او روزها، ماه ها و حتی سال ها آزمایش می کند تا یک غذای جدید را روی میز شما ارائه دهد.
۲.منو های برنامه ریزی
تصمیم گیری برای اینکه صدها نام روی کارت منو چه باشد، سخت است. سرآشپز وظیفه دارد عملکرد هریک از غذاها را به صورت جداگانه تجزیه و تحلیل کرده و غذاها را به عنوان بخشی از کل منو بررسی کند.
۳.مدیریت روابط با مشتری
امروزه یک سرآشپز، خود را در چهار دیوار آشپزخانه حبس نمی کند. بلکه او برای داشتن بازخورد صادقانه، با مشتریان تعامل دارد. همچنین به شکایات جمع آوری شده از مشتریان در مورد هر نوع تهیه یا کیفیت غذا رسیدگی می کند.
۴.آموزش کارکنان آشپزخانه
سرآشپز با تجربه ترین و آگاه ترین فرد در آشپزخانه است. پس یکی از وظایف اصلی او آموزش کارکنان آشپزخانه و اطمینان از انجام وظایف آنها با حداکثر توانشان است.
۵.مدیریت موجودی
او فرد کلیدی است که تصمیم می گیرد چه زمانی و چه چیزی از تامین کنندگان سفارش دهد. همچنین بودجه را کنترل کرده و سوابق دقیقی برای تولید آن ها قبل از مدیریت رستوران نگه می دارد.
۶.کنترل کیفیت
یک سرآشپز اطمینان حاصل می کند غذایی که ارائه می دهد از بهترین کیفیت برخوردار است. همچنین از وظایف دیگر او بررسی تازگی مواد، نظارت بر مسائل نظافت و بهداشت آشپزخانه و حفظ به موقع بودن است.
۷.نظارت بر استاندارد های ایمنی
سرآشپز باید از استاندارد های ایمنی پیروی کرده و نظارت کند که کارکنان نیز آنها را حفظ میکنند. از عملکرد تجهیزات آشپزخانه هم مراقبت می کند تا از هرگونه حادثه ناخواسته جلوگیری کند.
سرآشپز شدن کار آسانی نیست و شما به سال ها تلاش سخت و توسعه اشتیاق خود نیاز دارید. از این گذشته، بدون شک یک سرآشپز جایگاه قابل توجهی در یک رستوران برای افزایش سود آن دارد.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. منتظر نظرات و کامنت های شما هستیم.
بدون دیدگاه